Sinterklaas, Gandalf (Lord of the Rings), Hagrid (Harry Potter) en Arie Boomsma (De EO) vallen vooral op door hun enorme grote baard. Maar hé, let’s face it: wij zijn niet allemaal gezegend met een goede baardgroei. Ook al zou je er nog zo graag uit willen zien als Arie Boomsma, moet je je toch gewoon beseffen dat een baard niets is voor jou als de volgende aanwijzingen bij jou van toepassing zijn:

1 – Bij Kale plekken

Kale plekken in de baardgroei kunnen ontstaan door een ontsteking bij de haarwortels. Deze verhinderen dat de haarwortel op een normale manier kan groeien en zorgen ervoor dat er enkel nog misvormde haren worden geproduceerd, of zelfs geen meer. Er is nog altijd een kans dat de haren opnieuw terug groeien, maar daarvoor moet je wellicht je levensstijl aanpassen en veel geduld hebben.

Ook kan het gewoon zijn dat je maar hier en daar wat uit stekende haartjes hebt zitten, waardoor je geen natuurlijk ‘volle’ baard kan creëren. Jammer voor je maar een baard dragen is gewoon geen optie.

Mede mogelijk gemaakt door: shaversclub scheermesjes

2  – Een Vieze kleur

Je bent je er niet echt van bewust maar het is wel de waarheid; Je baard weerspiegelt je consumptiegedrag. Rokersvlekken, etensresten, je ziet het allemaal terug in een slecht onderhouden baard.

En heb je al flinke grijze uitgroei? Dan helpt het niet meer om je baard te verven. Oftewel, de baard moet er natuurlijk uit zien en dat kan alleen met één kleurtoon in je haren.

3 – Een Puberbaardje

Weet je nog hoe trots jij was toen je jouw eerste baardhaartje zag? Heel spaarzaam ben je met dat ene haartje omgegaan. En mocht die dan per ongeluk eruit zijn getrokken, dan zou je het eerste haartje zowat gaan omlijsten. Beste jonge mannen, de tijd moet nog komen, maar voor nu wordt het niet wat. Probeer geen baard te groeien als de kwantiteit aan haartjes er nog niet is!

4 – Geen Grens: Een nekbaard

Als jouw baard way beyond je kaaklijn gaat en zo overloopt in je borsthaar, dan ben jij de trotse eigenaar van een nekbaard. Jouw trim- en scheerwerk zou langer gaan duren en je zou het ook veel vaker moeten doen. Tja, je baardgroei kan wel top zijn maar zit je er wel op te wachten om je halve lichaam mee te scheren?

Het Alternatief: Stoppels of Glad

Een baard kan best goed staan maar dus niet bij bovenstaande voorbeelden.

Wat is dan het alternatief op een baard? Je raad het al: Glad geschoren of met stoppels. Beide gevallen zijn goede keuzes voor alle situaties en ook sociaal geaccepteerd in het bedrijfsleven. Gladgeschoren is nog altijd het populairste in het westen omdat het er verzorgd en fris uit ziet. Hiervoor is een goed scheermes wel essentieel omdat je anders met nare rode scheerbultjes komt te zitten, wat weer een nadeel kan zijn bij een gladgeschoren huid.

Probeer daarom gerust eens de ShaversClub scheermesjes uit. Voor een paar euro thuisbezorgd.

 

Mede mogelijk gemaakt door: shaversclub scheermesjes

Reacties:

Reacties: