Testosteron is DE voedingsbron van mannelijkheid. Mannen zijn in vele aspecten van testosteron afhankelijk. Daarom is het jouw taak als man om ervoor te zorgen dat de testosteronproductie van je lichaam in topvorm is en blijft.
De productie van het hormoon testosteron daalt al na je 25! Wat doe je eraan om je testosteron productie te stimuleren? ShaversClub heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

testosteron daalt na je 25e

Je testosteron gehalte daalt geleidelijk na je 25e levensjaar.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat testosteron niet zomaar een hormoon is. Nee, een goede testosteron productie en gehalte is noodzakelijk om te hebben als man. Testosteron heeft meer invloed op het mannelijke lichaam dan je denkt. Waarop dan precies?

Heb je een opkomend bierbuikje, die niet wil slinken na al dat gesport? Dit kan komen doordat je een laag testosterongehalte hebt.
Heb je even korte termijn geheugen? Testosteron heeft ook invloed op je geheugen.
En ja, een laag testosterongehalte heeft ook een  negatieve invloed op jouw seksleven. Uiteraard is testosteron niet de oorzaak van alle medische problemen, maar een laag gehalte aan testosteron kan zich wel op veel verschillende negatieve manieren uiten.

Tip 1: Slapen jij!

Tijdens de slaap is de testosteronspiegel het hoogst, vooral rond 5 uur ’s ochtends. Slaap je slecht, dan heb je pech, want uit onderzoek blijkt dat slechte slapers een lager testosterongehalte hebben. Dus zorg voor een goede nachtrust.

Mede mogelijk gemaakt door: shaversclub scheermesjes

Tip 2: Alcohol

Testosteron wordt bijna geheel, wat verrassend, aangemaakt in de cellen in de testikels. Alcohol verstoort het proces in die cellen.

Geadviseerd wordt om dagelijks niet meer dan drie of meer glazen alcohol te gaan drinken, want dan gaat je fabriekje veel minder produceren. Totale onthouding van alcohol is hierbij uiteraard nog beter.

Tip 3: Broccoli eten!

Een goede voeding is, zoals altijd, een belangrijke voorwaarde om gezond te blijven. Wat mannen extra goed kunnen gebruiken is de stof diindolylmethane (DIM). Dat is een plantaardige stof die indirect leidt tot een hogere testosteronactiviteit. DIM zit vooral in kruisbloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool en spruiten. Broccoli houdt trouwens ook je prostaat in goede conditie.

Tip 4: Geen strakke onderbroek

Goed onthouden:

Hoe strakker je ondergoed is, hoe meer het de testosteronproductie van je lichaam negatief beïnvloedt.

Het is eigenlijk heel logisch, want je testikels worden op een krappe plekt geperst, waardoor het warmer kan zijn dan normaal. De hoge temperatuur daar beneden, kan het testosteronniveaus verlagen en de teelbal kan zelfs in gewicht afnemen.

Overigens: Het zit gewoon niet comfortabel als je zaakje niet normaal kan hangen. De bloedsomloop in de geslachtsorganen kunnen belemmerd worden, waardoor het stimulatie hormoon, om testosteron te produceren, veel langer over zijn reis doet. Dit stimulatie hormoon wordt dan samengevoegd bij de testosteron. Dus verbrand die ballenknijpers nu!

Tip 5: Nee, tegen groene thee

Groene thee staat bekend als stress verlichtend, maar is het wel zo goed voor de man? In een onderzoek met mannelijke ratten bleek dat het de belangrijkste antioxidant stof, namelijk catechine, in de groene thee een zekere afname (70%) van testostron te zien was. Ook veroorzaakte het stof dat de grootte van de testikels uiteindelijk met maximaal 20% afnam.

Laat dat kopje groene thee maar de volgende keer staan.

Ook zit in groene thee een grote hoeveelheid fluoride. Hoge niveaus aan fluoride kan ook behoorlijk veel schade aan je testosterongehalte aanrichten.

Tip 6: Eet drop met mate

In drop zit de stof glycyrrhizine dat niet alleen de bloeddruk verhoogd, maar het onderdrukt bij mannen ook het testosteron gehalte. Het effect is al meetbaar als je dagelijks een paar dropjes eet. Dus mannelijke dropfanaten, je bent hierbij gewaarschuwd!

Graag gedaan mannen! Door je testosteron gehalte op pijl te houden zorg je ervoor dat je een gezond en gelukkig leven kunt leiden.

Mede mogelijk gemaakt door: shaversclub scheermesjes

Reacties:

Reacties: